Németh Kálmán Emlékház

2151 Fót, Béke u. 31.

(+36) 27 358 130

(+36) 70 331 9236

ESEMÉNYEK

LÁTOGATÓINK

2017. november 24-én az EGIS Gyógyszergyár Zrt. nyugdíjasai látogatták meg az emlékházat. A 40 fős csoportlétszám miatt az emlékház teljes csapata részt vett a fogadásukban és vezetésükben. A gyűjteménykezelőnek a kulturális közfoglalkoztatott és a kertész munkatárs is segített.

LÁTOGATÓINK

Sokan visszatérnek a múzeumunkba, mert egy alkalommal nem lehet mindent megtekinteni. Szombaton a Vasas Turisztikai Csoportja jött el ismételten hozzánk. Most is nagyon nagy érdeklődéssel hallgatták a tárlatvezetést, öröm volt látni a lelkesedésüket. Az őrbottyáni harangöntőtől jöttek és libavacsorára mentek tőlünk. Szép, tartalmas napjuk volt.

MÚZEUMPEDAGÓGIA

A Termőág Alkotókörben a korábbi szőlőlevél-tanulmányok alapján alkottunk díszítő motívumokat, amikből textil- és üvegablak terveket komponáltunk. A kör alakú és a keretes kompozíciós megoldások közül lehetett választani. Ezt a tervezői-alkotói folyamatot mutatják a képeink. A jövő héten a színes tervek kivitelezésével folytatjuk a feladatot.

2017. 11. 13.

MÚZEUMKERT

Az Emlékház kertjét is színes őszi ruhájában láthatták, akik az elmúlt hetekben látogattak el hozzánk. Gyarmati Károly kollégám az őszi munkák során felkészíti a kertet arra, hogy tavasszal és jövő nyáron ismét teljes pompájában tündökölhessen.

2017. okt. 29.

FELÚJÍTÁSI MUNKÁK

A múlt héten elkezdődött az Emlékház tetejének a javítása.
Sajnos a korábbi cserepezésnél rossz cseréplécet használtak, ami sok helyen meghajlott és megcsúsztak a cserepek.
A képeken már lehet látni a megújult tetőrészeket.

 2017. okt. 29.

MINDENSZENTEK

Mi is kilátogattunk a fóti római katolikus temetőbe, hogy kegyelettel megemlékezzünk Németh Kálmán szobrászművészről és feleségéről Zuna Editről.
Hálával emlékeztünk Andi Józsefre is, aki több alkalommal segített az emlékház felújításában.
Végül megcsodáltuk a Kálvária szép szobrait és onnan a temető és Fót őszi látképét.

2017. okt. 29.

LÁTOGATÓINK

A Fóti Népművészeti Gimnázium és Szakgimnázium 9.ny osztálya okt. 27-én fóti túrát tett Filipász tanár úr vezetésével.
A városismereti túra első állomása a Németh Kálmán Emlékház volt. A gimnazisták érdeklődéssel hallgatták a tárlatvezetést, néhányan be is kapcsolódtak a beszélgetésbe.
Az emlékmúzeumot elhagyva pedig jókedvűen vágtak neki a Somlyó-túrának.

2017. okt. 29.

MÚZEUMPEDAGÓGIA

A tegnapi "Termőág" foglalkozás témája a faktúra volt. A játékos festés során különböző technikákkal képeztünk sokféle felületi hatást.

2017. okt. 22.